Додай екологію до своїх інвестицій в Україну! 👊🇺🇦  Підтримай наш план на 2024 рік →

На переробку вирушила 1-ша партія батарейок з АТБ!

Лід зрушено, друзі та небайдужі 🔥 Перші 20 тонн батарейок, зібраних в контейнери Duracell в мережі АТБ  стартували на переробку на завод GreenWEEE в Румунії з нами.

Втім, здавати в батарейки в АТБ поки що не надійно – звітів ні про зберігання, ні про переробку інших сотень тонн зібраних батарейок немає. Читайте детальніше в нашому пості та розкажіть друзям🤞

⚡️ Як перша відправка стала реальністю?

Ми дякуємо кожному, хто весь цей час писав запити на гарячу лінію мережі, цікавився подальшою долею батарейок в коментарях на Фейсбуці та підіймав питання надійності збору батарейок в АТБ серед свого оточення. Разом зі звітами від інших мереж — все це було не марним.

Мережа АТБ вирішила довести на справах, що вона налаштована рішуче щодо переробки всіх зібраних батарейок, тож завдяки фінансуванню від Duracell перші 60 тонн батарейок вирушать на переробку на завод GreenWEEE в рамках нашої з Екологічні Інвестиції тристоронньої угоди з заводом!

Переговори тривали з літа 2021. Ми виступаємо наглядовим партнером в договорі з заводом, тож щойно отримаємо звіт — опублікуємо його в розділі звітів на нашому сайті.

❓ Чи можна сказати, що в АТБ тепер точно можна здавати батарейки надійно? 

Поки ні.

За нашим припущенням, яке базується на статистиці збору батарейок іншими мережами, за ці 5 років компанія Duracell, яка втілює збір батарейок в АТБ, зібрала щонайменше 385 тонн батарейок, і ця цифра щороку зростає з ростом кількості магазинів.

Це круто, що ці батарейки уже збираються в окремі контейнери, але питання в тому, куди вони потрапляють далі та чому статистика не публікується прозоро. Про це ми сказали на перемовинах з маркетинг директором АТБ Валерієм Бондарем з колегами та представниками Duracell в Україні.

☝️ Які вимоги ми озвучили АТБ та Duracell від суспільства

  1. Впродовж найближчих 2-х років забезпечити переробку всіх батарейок — старого і нового обсягу (ми зі свого боку готові ділитись досвідом, як це зробити самостійно або з нашою допомогою)
  2.  Поки це відбувається, прозоро показати свій склад громадськості та ЗМІ, де можна переконатись, що всі батарейки на місці, та не потрапили до рук псевдопереробників (хто це такі і чим це небезпечно - писали тут)

👁 АТБ та Duracell обіцяють прогрес по відкритості в наступному році 

«Всі батарейки, які збираються в АТБ, мають 100% перероблятись — це позиція нашої мережі. Це наша відповідальність не тільки перед нами самими, а перед нашими дітьми»
прокоментував позицію мережі під час переговорів Валерій Бондар, маркетинг директор АТБ

Перевірити, скільки батарейок АТБ та Duracell будуть відправляти батарейки на переробку, ми зможемо по сайту Державної митної служби, де кожна відправлена фура відходів на експорт прозоро фіксується.

❤️ Суспільство споживачів працює! Ми віримо в те, що саме так, як це відбувається, добрим прикладом позитивних дій, без війн та протистоянь відбуваються справжні зміни у суспільстві.

🙋🏻🔋 Як нас підтримати

В цьому році телефон «Батарейки, здавайтеся!» став справжнім кол-центром, адже щодня ми отримуємо десятки заявок про вивезення батарейок з усіх куточків країни. Разом з тим, масштаби викидання батарейок в Україні значно більші — поки що в 2021 році нам вдалося зібрати та вивезти лише 2,1% від всіх тих нових батарейок, які в Україну за цей період завезли.

Налаштуйте регулярний внесок на нашу роботу — наприклад, 100 грн/міс, щоб ми могли розширити команду та збільшити кількість пунктів приймання батарейок в публічних місцях!

http://batareiky.in.ua/help (сторінка з можливістю налаштувати внесок через Visa/Mastercard)‍

🙌 Ви також можете підтримати нас та запровадити екоініціативу у вашому офісі, замовивши коробочку для збору батарейок в свою компанію! http://batareiky.in.ua/boxes