Додай екологію до своїх інвестицій в Україну! 👊🇺🇦  Підтримай наш план на 2024 рік →

Бережіть дітей від батарейок –

Історія Артема із Кіровограду та рекомендації батькам

Щойно наша команда повернулася з відпустки — нам стала відома жахлива новина, яку не можемо не поширити.

1.5 річний хлопчик Артем із Кіровограду ПРОКОВТНУВ БАТАРЕЙКУ-таблетку, та ледве залишився живим. Молоді батьки, а також всі небайдужі — будь ласка, зверніть увагу на цю історію...

Ми зв’язались з мамою Яною Савченко, щоб вияснити, чи це реальна історія та що відбулось насправді.

А відбулось те, що Артем грався з іграшками на батарейках, і поки батько відвернувся, готуючи йому суміш для годування… Артем взяв до рота батарейку-таблетку та… проковтнув. Батько не міг зрозуміти, що трапилось, думав син просто подавився, але одразу повіз його в лікарню.

Але поки туди-сюди (((( Зробили знімок… діставали аж 2 години, а тим часом батарейка встигла роз’їсти дитині стравохід, утворивши дірку близьку 1 см!! Дуже багато, для дитини такого віку.

Так відбулося тому, це вже ми додамо від себе, що електроліт найбільш поширених типів батарейок містить в собі дуже потужний ЛУГ. Це приблизно як взяти і проковтнути стаканчик рідини для прочистки труб КРОТ... Такий ефект.

Батьки витратили приблизно 20 000 грн в Кіровограді, щоб врятувати синові життя. Враження потягнуло за собою низку інших діагнозів — пневмонія, враження лівої сторони легень, зараження крові (флора не піддається дії антибіотиків). Для того, щоб хлопець міг жити, йому в стравохід встановили штучний стенд.

Зараз сина перевезли в Охматдит до Києва, бо там частина ліків безкоштовні, але все одно частину доводиться купляти. Кажуть за прогнозами – реабілітація візьме не менше 2 років, якщо все піде добре. І що важливо, це уже не перший такий випадок, відомий лікарям Охматдиту!! Втім, ситуація Артема дуже складна.

Збором коштів на реабілітацію дитини займається благодійний фонд «Країна добрих справ»

Ми не знаємо цю організацію.Але мама вважає, що їм можна довіряти та краще допомагати через них (сподобався системний підхід). Збирає для них всі чеки про витрати, каже, що планують виставляти звіти про надходження та використання коштів.  

Тому, всі хто хочуть допомогти Артему — реквізити фонду: ПАТ КБ «Приватбанк» ВБФ «КРАЇНА ДОБРИХ СПРАВ» р/р 26006052643111 МФО 320649 ЕДРПОУ 40336389, призначення платежу: на лікування Савченко Артема. Радимо, про всяк випадок, перевірити наявність свого платежу в виписках фонду після його здійснення.Телефон мами Артема: 0950364778 (Яна).

Як батькам убезпечити дітей від батарейок

Закликаємо батьків, у яких вдома є маленькі діти, звернути увагу: батарейки — це токсичні відходи, небезпечні для дітей! Що варто зробити для безпеки

  1. ‼️ Обстежте ВСІ предмети вдома, які працюють на батарейках-таблетках, та дитина може мати з ними контакт. ПЕРЕКОНАЙТЕСЬ:— що вони не випадуть самовільно, та дитина не зможе їх дістати. Зафіксуйте відділ батарейок скотчем, обмотавши декілька разів по колу, або краще — болтом.— що батарейки не потекли (контакт з ними може призвести до серйозних опіків для вас та для ваших дітей). Якщо потекли — негайно замініть (куди здати відпрацьовані батарейки — шукайте на batareiky.in.ua)
  2. ‼️ Купуйте тільки ті іграшки, у яких відділення для батарейок надійно захищене. Яке не можна відкрити просто так. Якщо воно захищене ненадійно, заклейте його декілька разів міцним скотчем.
  3. ‼️ Не купуйте сольові батарейки (ті, які течуть). Купуйте тільки алкалінові! Вони дорожче, але служать значно довше і несуть значно менше небезпеки для людини та природи (на корпусі є відповідна позначка — alkaline)
  4. ‼️ Відмовтеся від використання іграшок, які працюють на батарейках-таблетках! Вони потрапляють у найбільшу зону ризику, тому що дитина може їх легко проковтнути вважаючи невеличкий розмір, схожість на цукерки і подібне.

Будь-ласка, поділіться нашим постом на фейсбуці з друзями, щоб вони були попереджені!

Втілимо найгірші сни путіна разом! 🇺🇦♻️

Наш рух на 100% фінансується внесками небайдужих людей та компаній.

Підтримайте нас, щоб в 2023 році ми змогли покрити країну сотнями пунктів збору батарейок в під'їздах, офісах та магазинах! 

679 людей вже підтримують фінансово
Ціль: 1500 людей
Залишилось приєднати 821 людей

Допоможи надихнути країну добрими справами для майбутнього, які помітні тут і зараз. Кожні 50 грн/міс, 100 грн/міс, 150 грн/міс мають значення.

Підтримати внеском