Додай екологію до своїх інвестицій в Україну! 👊🇺🇦  Підтримай наш план на 2024 рік →

Закликаємо м. Бориспіль не передавати батарейки псевдоутилізаторам!

Закликаємо Бориспіль та особисто мера Анатолія Федорчука не передавати батарейки компанії, яка НЕ забезпечує їх переробку та не має для цього документів! Допоможіть під цим постом затегати мешканців, групи місцевих громад.

В липні 2020 року адміністрація міста Борисполя провела тендер, щоб організувати переробку зібраних у людей батарейок. Заплатити за переробку вирішили з коштів місцевого бюджету. Втім, є великий ризик, що громада витратить кошти, але батарейки на переробку не підуть.


Ми поспілкувались з компанією UMB, яку місцева влада обрала переможцем тендеру. Вони не мають ліцензії на тип відходів – «несортовані відпрацьовані батареї», а також не дають конкретної відповіді, як і де зібрані батарейки будуть утилізовані.

Ми закликаємо:

❗️ місто Бориспіль – скасувати незаконне рішення конкурсу, адже передача небезпечних відходів компанії, яка не має для цього відповідної ліцензії, є порушенням діючого закону України про відходи та міжнародної Базельської конвенції, яку ратифікували 187 держав.

❗️ компанію UMB – не порушувати закон. Спочатку пройти процес отримання відповідної ліцензії, надати чіткі відповіді щодо технологій та місця переробки батарейок, а вже потім – брати на себе відповідальність за утилізацію токсичних відходів громади.

Нагадуємо, що лише 1 батарейка здатна забруднити 16м2 землі 🌍

Ваш репост може допомогти не допустити псевдоутилізацію батарейок Борисполя! Закликаємо скасувати незаконні результати тендеру та передати батарейки на реальну утилізацію, як це уже зробили міські адміністрації в Києві, Полтаві та Хмельницькому.

♻️ Куди надійно здати ваші батарейки в Україні – деталі за лінком 👉 http://batareiky.in.ua/kudy-zdaty

Такі випадки як в Борисполі – відбуваються в Україні постійно, але через брак ресурсів ми не встигаємо на них реагувати.

Налаштуй свій регулярний  внесок на Батарейки, здавайтеся, щоб ми мали змогу пильнувати за долею тих батарейок, які збирають муніципалітети та добиватись їх чесної утилізації.‍