Додай екологію до своїх інвестицій в Україну! 👊🇺🇦  Підтримай наш план на 2024 рік →

Запрошуємо ЗМІ на відправку батарейок волонтерів

Тисячі українців пам’ятають пластикові пляшки із логотипом «Батарейки, здавайтеся» в своїх під’їздах, в які до 2018 року ми з волонтерами збирали батарейки, а потім – шукали кошти для їх утилізації.

Впродовж останніх 2 місяців волонтери з 23 областей передали нам свої батарейки. Вони були офіційними учасниками волонтерської мережі, яку ми закрили в 2018 році та перейшли на формат збору батарейок в мережах, щоб мати можливість оплачувати їх утилізацію

Уже завтра – всі ці батарейки відправляться на переробку завдяки спільному  проєкту з Епіцентр, Duracell, VARTA, GP та Hausmark, в рамках якого 60 тонн батарейок отримають нове життя.

Частина з них уже поїхали на завод GreenWEEE в Румунії, завтра ж ми відправляємо останню партію та найбільшу партію за цей рік – 37 тонн (2 фури стартують одночасно).

‍Якщо ви журналіст – запрошуємо вас на подію відправки, яка відбудеться завтра о 10:00 біля одного з Епіцентрів Києва! Якщо цікаво детальніше – пишіть нам в особисті.

✊Після цієї відправки весь склад «Батарейки, здавайтеся», а також склади наших зареєстрованих координаторів-волонтерів з 23 областей, які роками стояли забиті – будуть порожні!

Втім, залишаються сотні інших волонтерів, які не реєструвались на нашій мапі, продовжують збирати батарейки та не знають, де взяти кошти на їх утилізацію. Якщо ви – такий волонтер, заповніть цю форму!

Ми продовжуємо шукати кошти на утилізацію батарейок, і коли така можливість знайдеться – ми зв’яжемось з вами.

🙌 Якщо ви особисто чи ваша компанія хоче допомогти – зробіть свій внесок на роботу нашого руху, щоб ми змогли вирішити питання батарейок системно в Україні, ↓↓

Лише 4% всіх батарейок в Україні поки ідуть на переробку, решта – забруднюють довкілля. Кожен внесок, навіть 100 грн/міс має значення і наближає нас до вирішення цієї проблеми.

Раніше ця відправка здавалась неможливою. Сьогодні це реальність.