Додай екологію до своїх інвестицій в Україну! 👊🇺🇦  Підтримай наш план на 2024 рік →

Що робити, якщо знайшов батарейку на вулиці?

Ти повертаєшся з Травневих у місто і що ти бачиш на вулиці.. безпритульну батарейку.

Що робити? 

Не залишати її валятись на землі! Адже викинута батарейка — це не просто марнотратство ресурсів (викидати те, що може бути перероблено, а потім добувати ці нові матеріали з-під землі, руйнуючи родючі землі).

В частині батарейок містяться важкі метали — свинець, кадмій, інколи навіть ртуть. Це означає, що коли батарейка почне розкладатись, то ця отрута потрапить.. прямісінько в наші українські річки!

Разом із ливневими стоками. А паралельно — у міські клумби, а можливо навіть дитячий майданчик, де грається твоя дитина. Якщо ж важкі метали потрапляють в організм людини, то вони провокують рак, неврологічні та серцево-судинні захворювання.Не віриш, що у батарейках містяться важкі метали? Тоді переконайся на свої очі, поглянувши на таблицю ключових типів батарейок, на які сортує мікс батарейок кожен європейський завод!

Майбутнє нашої землі — це наша відповідальність! Тому якщо бачиш батарейку на вулиці — обов'язково підійми. Не залишай її просто неба! Краще знайди найближчий пункт прийому батарейок на головній сторінці сайту та здай її туди. І поділись цим постом з друзями, щоб вони теж не проходили повз! А ми будемо далі боротись за те, щоб зібрані батарейки якнайшвидше відправились на переробку.

Ми створюємо рішення по переробці батарейок з України завдяки внескам небайдужих людей. Нас уже підтримують 509 українців. Долучайся!
Кожен внесок — це внесок у результат.